Att semestra inrikes

En av de absolut största klimatbovarna är flygen. De släpper ut enorma mängder växthusgaser som leder till global uppvärmning. Ändå flyger vi, mer än någonsin. En stor orsak till detta är att vi har det så mycket bättre. Vi har råd att åka utomlands på semester varje år. En sak står i alla fall klar, vi kommer inte kunna fortsätta flyga så mycket som vi gör idag om vår jord ska överleva. Här kommer därför ett antal tips till och argument för inrikes semester. Att stanna inom landets gränser är faktiskt inte så hemsk som man kan tro.

Vintersemester

Många åker utomlands med familjen för att uppleva sommaren på någon strand någonstans långt borta. Men man behöver faktiskt inte enbart semestra på sommaren. Att istället investera i en rejäl vintersemester är något som många i landet går miste om. Vi har enormt fina alpina landskap i Sverige, som faktiskt håller världsklass. Och tro mig, de allra flesta barn mår bättre av att ha en semester där de är aktiva, får röra på sig och ha roligt, än att ligga på en strand och jäsa i två veckor. Ta därför vara på det fina vi har här i Sverige och på det oerhört vackra landskapet uppe i fjällen på vintern.

Besök släkt

Många har släktingar som man skulle vilja hälsa på, men aldrig känner att man har tid för. Låt semestern bli en tid för att ta ikapp de där mötena du missat. Tro mig, det kommer vara minst lika givande, avkopplande och roligt som att tillbringa sommaren på ett hotell nära stranden i ett land där man inte känner någon. Semester behöver inte innebära att göra absolut ingenting i två veckor. Det kan få innebära att hitta tillbaka till relationer som annars skulle försvunnit.

Så våga prova något nytt i år. Semestra inrikes.